Tüm Dünya ile Brezilya’ya

SORU : Brezilya’daki kongreye mümkün olabilecek en iyi şekilde nasıl hazırlık yapabiliriz ?

CEVAP : Öncelikle şunu söylemeliyim ki, başta Kolombiya ve Şili’deki gruplar ile toplantıda bulunacağım. Fakat bu gerçekleşecek kongreyi herhangi bir şekilde değiştirmez. Bu nedenle Güney Amerika’daki tüm dostlarımızı ve dünyadaki tüm dostlarımızı bu kongreye davet ediyorum. Brezilya’ya gelmenizi önemle tavsiye ediyorum. Bizler için orada harika bir “karnaval” olacağını düşünüyorum.

Bir kongreye en azından bir kere katılmak önemlidir. Bir daha ne zaman Güney Amerika’yı ziyaret edeceğimi bilmiyorum ve bu yüzden haydi toplanalım. Bu herhangi bir toplantı değil fakat farklı bir tarzda iletişim, internet yoluyla olduğu gibi değil. Eğer mümkün olmazsa Kolombiya ve Şili’de buluşuruz fakat gelebilirseniz Brezilya’ya geliniz.

Bu kongre çok dilde gerçekleşecektir. Belki de Avustralya veya Uzak Doğu’da yaşayanlar için Brezilya’ya gelmek diğer kongrelere gelmekten daha kolay olur ve buna değerdir. Eğer kişi bir kongreye “fiziksel” olarak hiç katılmamış ise bu bir problemdir. Sonuçta, dünyamızda tek bir bedende varız ve bu şekildeki etkileşime ihtiyacımız vardır. Henüz kuvvetli tesir bırakan sanal bir bağ oluşturamayız.

İşadamları tüm dünyadaki toplantılara tesadüfen uçak ile uçup katılmıyorlar nitekim birbirlerini arayabilirler veya Skype da kullanabilirler. Bizler, neden insanlar uçuşlar ile bu kadar vakit kaybediyorlar diye merak edebiliriz. Eğer ofiste otursaydı  iyi olurdu; daha fazla iş yapardı. Fakat insanların, duygudan ve sıcaklıktan yoksun olsalar bile, doğrudan  iletişime gereksinimi var. Kuru, hileli şekilde ve dürüst olmaktan uzak olan bu iletişimler, kişisel ve açık toplantıların olması gereksinimini açığa çıkarır.

Bu durumda bana güveniniz, bu önemlidir. Bu şekilde oluşturulabilen iletişim ile devamı sürdürebiliriz ve bu olmadan ilerlemek çok zordur.

Kollektif  hazırlık da  bu derecede önemlidir. Bu bir kollektif kongredir ve bunu hissetmeliyiz. Bunu görmemezlikten gelmek hepimiz için bir zarar oluşturur. Başkalarının birşeyleri organize etmeleri için oturup beklememeliyiz. Eğer bu şekilde düşünürseniz zaten kongreden hiçbir fayda sağlamazsınız. Hazırlık yapmadan internet üzerinden bağlanmanın faydası yoktur, bu çalmak, gerçek anlamda çalmak anlamına gelir. Çaba harcamalısınız ve çaba karşılığında fayda sağlarsınız. Eğer kimse bunu düşünmez ise, kimse kaygı duymazsa, kongre sadece zarar getirir.

Herkes aktif bir rol, bir pay almalıdır, en azından bir şekilde, kişinin yapabilecekleri doğrultusunda. Kişi en azından kalpten endişe duymalıdır : ‘Kongre için ne yaptım?’. Katılım olmadan kanal oluşmaz. Yani ne şekilde ulaşabileceksiniz ? Ne içinde ona ulaşabileceksiniz ? Açıkça, sadece birleştirilmiş bağ içindeki çalışmamız sayesinde bu kanalımızı yaratacağız, oluşturabileceğiz.

4.2.2012 tarihli Günlük Kabala Dersi’nin 4. Bölümü’nden, ‘TES’e  (Talmud HaSefirot kitabına) giriş’

Bu makale Dr. Laitman’ın bloğunda  3 Nisan 2012, saat 13:33’de yayınlanmıştır.

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: