Çalışma İçin Ödeme Yapmayan Patron

Kabala bilimi egoistler için bir referans kitabı veya borsacılar için kullanma kılavuzu değildir ve Kabala bize yenidünyanın işlerini nasıl yapacağımızı öğretmez. Kabala çalıştığım zaman değişmem gerektiğini ve başka bir seçimimin olmadığını anlarım. Yeni sisteme rezervasyon yaptırmadan bilinçli girmek, eski olan her şeyi arkamızda bırakmak ve bariyerin, sınırın arkasındaki yenidünyaya geçmek için kendimizi yeni sisteme adapte etmeliyiz.

Kabala metodu Yaşhar – El (Yaratana doğru arzusu olan) denen özel insanlar tarafından ifşa edilmiş ve geliştirilmiştir. Bu onun onlara nasıl ifşa olduğudur, bu onların onu insanlara nasıl sunduğudur ve herkes onu kendi çabasına göre bilecektir.

Bu yüzden basit bir garanti, sıradan bir dayanışma yararsız olacaktır. Birleşmek için olan çağrılarımız gerçek bir garantiye yönelik ilk adımlardır. Ortak sorumluluğa daha fazla ilerlediğimizde bu yeni sisteme adapte olmak için içsel ıslaha ihtiyacımızın olduğunu daha net bir biçimde keşfedeceğiz. Doğayı düzeltmeyeceğiz ve dünyayı da düzelmeyeceğiz – biz kendimizi düzelteceğiz.

Kabala metodu şimdiye kadar bildiklerimizden tamamen zıttır. Şimdiye kadar doğa bizi içsel olarak hareket geçirdi ve bizler sürekli büyüyen egoistik arzularımız tarafından doldurulduk. Patron bütünüyle bize hakim oldu ve bizler onun tüm komutlarını sadakatle yerine getirmeye alıştık. O öylesine yüceydi ki basitçe tüm bakış alanımızı sardı ve bizler sürekli sadece onun hakkında düşündük. Kendimiz ve onun arasındaki farkı hissetmedik.

Ancak, şimdi, içimizde egoistik doğaya karşı yeni bir yaklaşım doğdu.  Şimdi bizler bizi ne ölçüde yönettiğini, bizi ne ölçüde bozduğunu ve ne ölçüde kötü bir patron olduğunu realize etmeye başlıyoruz. Bunun sebebi bizler onun için çalışıyoruz ve hiçbir ödeme almıyoruz. Bir taraftan, egoizmin kuralının kötü olduğu ve boşluğa ittiği ortaya çıkıyor. Diğer taraftan ise, yeni bir hâkimiyet bize ifşa oluyor, ihsan etmek arzusunun hâkimiyeti…

Dikkat etmemiz ve dünyaya aktarmamız gereken birçok şey var. Dünyaya konuştuğumuz zaman, insanlara sözcüklerimizin içinde Islah Eden Işığı getiriyoruz. Bunu ne kadar anladıkları fark etmez çünkü Işık bağlantımızın sisteminin içinde zaten aktif durumdadır.

İşte bu yüzden sokaklara çıkmalı, sosyal paylaşım sitelerinde çalışmalıyız ve yapabildiğimiz kadar materyal üretmeliyiz. İnsanların bizi hemen şimdi anlamalarını beklemiyoruz; halkın birincil yanıtı ile dağıtımın başarısını yargılamıyoruz. İhsan etmek kendi başına bizim ödülümüz çünkü ihsan etmek insanları Islah Eden Işığa getirir.

22.09.2011 Tarihli Günlük Kabala Dersinin 5. bölümünden, ‘Ulus’

Tartışma | Share Feedback | Ask a question




"Kabala ve Hayatın Anlamı" Yorumlar RSS Feed

Önceki yazı: